Op een bankje in Utrecht

In oktober 2016 ben ik begonnen met het fotoblog Op een bankje in Utrecht. Utrecht staat vol met bankjes en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Op wisselende momenten en locaties fotografeerde ik bankjes met mensen en was ik benieuwd naar de verhalen van de ‘bankzitters’; wie zijn ze, waarom zitten ze daar?

Ik had mooie, korte ontmoetingen niet alleen met bewoners van Utrecht maar ook met toeristen en toevallige bezoekers. Allemaal zaten ze op een bankje en vonden ze het goed dat een wildvreemde fotograaf een foto van ze maakte en een gesprekje met ze aanknoopte. Ik vond het steeds weer een eer dat ik vrijwel direct het vertrouwen kreeg en ze mocht fotograferen terwijl zij ontspannen doorgingen met waar ze mee bezig waren.

Intussen ben ik een klein jaar en 50 bankjes verder en is het project afgelopen. Ik heb veel leuke reacties ontvangen, evenals tips voor bankjes die ik anders misschien had gemist. Ik heb dit project met ontzettend veel plezier gedaan!

Het fotoboek ‘Op een bankje in Utrecht’ is eind november 2017 uitgekomen en intussen helemaal uitverkocht!