citisens – Eric

Zes jaar geleden is Eric met zijn vrouw Geertje komen wonen in het dorp Harskamp dat hoort bij de gemeente Ede. De woning, waar lang geleden zijn overgrootmoeder Helene Kröller-Müller met haar man Anton woonde, staat op het voormalig Landgoed de Harscamp. Eric is 66 jaar en was voordat hij hier ging wonen onder andere 8 jaar wethouder in Oegstgeest. Intussen is hij helemaal ingeburgerd in de gemeente, is directeur van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo geworden en heeft hij bestuursfuncties bij het waterschap Vallei en Veluwe, Sportservice Ede, Stichting Joods Monument Ede en Museum Overleg Ede. Door een gemeenteraadslid is hij gevraagd om bij de werkgroep Levend Landschap Harskamp te komen met als doel het landgoed in ere te herstellen. Een mooi initiatief waar hij als bewoner graag aan mee wil werken.

We staan in de door zijn overgrootmoeder aangelegde ‘beukenlaan’ die ook hoort bij het Landgoed de Harscamp en dus valt binnen het landgoedversterkingsplan. Het heeft geen officiële straatnaam maar in het dorp wordt het de boslaan genoemd. 

De gemeente? Eric heeft vanuit zijn bestuursfuncties een prettige samenwerking met de wethouders Sport en Cultuur. Ook de ambtenaren waar hij mee te maken heeft zijn zeer dienstverlenend.