citisens-Danielle

Daniëlle woont in Amsterdam, achter het Waterlooplein, in een mooi en rustig stukje centrum. Ze is 51 jaar, in Amsterdam geboren, opgegroeid in Amstelveen en heeft na haar studie Economie in Mexico, Paraguay en Kenia gewoond en gewerkt. Nu is ze directeur van Both ENDS, een organisatie die samen met milieu- en mensenrechtenorganisaties in ontwikkelingslanden werkt aan een duurzame, eerlijke wereld waarin iedereen een stem heeft. Door haar ouders en hun geschiedenis, haar vader komt niet uit Europa maar heeft destijds bewust voor Nederland gekozen, heeft Daniëlle een sterk gevoel voor rechtvaardigheid gekregen.

Ze heeft een zoon, Iza, van 14 jaar en woont ruim 10 jaar samen met Jorge, een milieujurist uit Argentinië. Ze hebben geen auto en reizen binnen Europa zo veel mogelijk met de trein. De enige milieuzonde die ze begaat is wanneer ze met het vliegtuig naar Argentinië gaan, dat kan nu eenmaal niet anders. Naast haar drukke baan maakt Daniëlle graag tijd voor de sportschool, Tai Chi, boodschappen doen op de biologische markt en vegetarisch koken.

We zijn in de Hortus Botanicus, hier heeft Daniëlle lang een abonnement op gehad en ging hier vaak heen toen Iza kleiner was; koffie drinken, rondkijken en genieten in de vlinderkas. Nu kijkt hij liever naar Star Wars en kijkt Daniëlle graag mee.

De gemeente? Mooi om te zien dat de mensen achter de balie een goede afspiegeling zijn van de inwoners van Amsterdam, heel divers. En natuurlijk fantastisch dat Amsterdam eindelijk een vrouwelijke burgemeester heeft, na meer dan 600 jaar!