citisens – Cees

Cees en Marry zijn 45 jaar geleden in de Beukstraat komen wonen en dat bevalt nog steeds prima. Cees is een geboren en getogen Utrechter en heeft nooit buiten de stad gewoond. Ook al is de wijk een beetje aan het ‘veryuppen’, de sfeer in de straat is goed; zowel oude, vaste bewoners als nieuwe, jonge stellen kunnen het prima met elkaar vinden. Cees heeft 54 jaar bij de post gewerkt en Marry ruim 30 jaar in de kantine van een middelbare school, nu doen ze wat rustiger aan, hun twee kinderen zijn het huis uit.

We zitten voor het huis van Cees en hij laat zien dat er bij de voordeur van elk huis in de straat een lamp, een plantenrek en een vlaggenmast zit. Dat heeft Cees geregeld, hij heeft bij iedereen vijf euro opgehaald en het ontbrekende bedrag is aangevuld met wat subsidie. Zo ziet het er netjes uit in de straat. Ook organiseerde Cees jarenlang het straatfeest en later de straatbarbecue. Hij heeft van wel tien huizen de sleutel; voor als er wat is of pakketjes aannemen en plantjes gieten wanneer iemand met vakantie is.

De gemeente? Hij heeft ze wel eens gebeld over wat stoeptegels;” dan repareren ze de verkeerde plek, bellen of je tevreden bent, je zegt dat het niet goed gedaan is en vervolgens hoor je nooit meer wat”.