citisens – Amit

Amit en Wendy zijn 12 jaar geleden in Leiderdorp gaan wonen omdat dit toen handig was in verband met hun werk. Intussen zijn ze beide van baan veranderd maar vinden het er nog steeds prettig wonen omdat er bijvoorbeeld voor de zonen Mark van 9 jaar en Luke van 7 jaar een basisschool met naschoolse opvang om de hoek is. Amit is 48 jaar en geboren op Samoa, zijn Indiase vader en Duitse moeder woonden daar in verband met het werk van zijn vader. Hij werkt fulltime als applicatiebeheerder bij een bedrijf in IJsselstein. Wendy is 43 jaar, geboren in Schiedam, en werkt drie dagen bij een zakelijk reisbureau in Woerden. In het weekend zijn ze bij de training en voetbalwedstrijd van de jongens en onderhouden ze het contact met de familie en vrienden.

We staan op het schoolplein van de basisschool en naschoolse opvang van Mark en Luke, het is vrij toegankelijk dus in het weekend spelen ze hier ook vaak met vriendjes, ze kunnen er zelf naartoe lopen.

De gemeente? Een prettige actieve gemeente die duidelijk gericht is op jonge gezinnen en ‘pensionados’; er zijn veel voorzieningen voor deze twee groepen. “Er stond in de buurt een oud, kapot bankje waar eigenlijk niemand meer op ging zitten. Een nieuwe buurman viel het op en vond het niet kunnen, hij belde met de gemeente en een week later stond er een mooi nieuw bankje. Zo gaat het hier.”